Äktenskap med en ukrainsk tjej: säregenheter i början av er samlevnad

Din bekantskap med en ukrainsk tjej har avslutats med ett lyckligt äktenskap. Du har kört hem henne och ert fina par gör sina första gemensamma steg på livets väg. Det är en härlig tid!

Men i det här skedet kan naturliga svårigheter uppstå i samband med din makas anpassning till livet i ett okänt land. Bli inte förvånad över att din kvinna kan bli mindre gladlynt och du märker spår av rådlöshet och även lättretlighet på hennes ansikte. Orsaken till det är byte av hemvist.

Om du vill förstå hur en ukrainsk tjej känner sig i ett land med andra grundvalar och ett annat språk samt utan sina närmaste och vänner, sätt dig på hennes ställe. Hur kan du hjälpa din utvalda att anpassa sig till sitt nya ställe, sitt nya hus?

Det krävs inga särskilda offer för din del. Det enda som behövs är att beväpna dig med tålamod, älska din maka och ge henne kärlek och uppmärksamhet. Mindre svårigheter på grund av olika mentaliteter kan ju övervinnas lätt, om du tågar i livet tillsammans med din hälft.

Nedan följer flera praktiska råd för en svensk man, som gift sig med en ukrainsk kvinna:

 • I början kommer din maka att längta efter sina anhöriga. Hon kommer att ringa hem och berätta om sina nyheter. Låt henne umgås med sina släktingar så ofta, som hon behöver i det här skedet. Desto mer, som telefonsamtal via Skype är fria.
  Antalet och längden av hennes samtal kommer så småningom att minska. Hon kommer att utrycka sina känslor och sedan målmedvetet syssla med att rusta upp sitt nya hus. Problemet kommer att lösas av sig själv.
 • Fler Artiklar:

  Vad söker ukrainska brudar på internationella dejtingsajter

  Hur kan man bli bekant med en ukrainsk tjej för ett seriöst förhållande

  Hemligheten för onlinebekantskap: vilka meddelanden svarar ukrainska tjejer på

 • Hjälp din fru att lära sig svenska. Även om ni båda kan ukrainska/ryska och engelska, behöver hon kunna språket av det land, som hon bor i. Kom överens om att prata med varandra bara på svenska och peka finkänsligt på hennes oundvikliga fel. Så här kommer hon att snabbare övervinna språkbarriären. Det vore bra om du hjälpte henne att anmäla sig till språkkurser (på hennes begäran). Så här kommer hon att få nödvändiga kunskaper och umgås med likasinnade kvinnor.

Det är ingen hemlighet att ett beslut om att flytta till utlandet kan fattas bara av aktiva och sällskapliga tjejer. Ibland har de särskilt svårt att leva vid brist på umgänget. Ditt mål är att förskona henne från kommunikationsvakuum.

En utmärkt utväg från en sådan situation är fritidskurser. Det kan vara idrott, danser, sömnad, kokkonst, fitness osv.

sex med en ukrainsk

Om du ser att hon för tillfället har det svårt att besöka offentliga ställen ensam, föreslå henne ditt sällskap. Till exempel kan ni simma i en bassäng, dansa eller roa er på en bingoklubb tillsammans.

Berätta för din maka om beteendereglerna, etiketten och traditionerna, som är vanliga i Sverige, så mycket som möjligt. Ju mer uppmärksamhet du ägnar åt belysningen av era nationella säregenheter, desto snabbare kommer hon i de nya realia.

Det viktigaste är att komma ihåg att det här skedet är svåraste för din ukrainska maka. Försök ge din dam fler anledningar till lycka. Bjud henne på promenader, romantiska middagar samt skämm bort henne med hennes favoritsötsaker och andra kvinnliga glädjeämnen.

Så småningom kommer hennes rådlöshet att försvinna och du ser hur mycket din kvinna har förvandlats samt hur mycket glädje och lycka hon har tagit med sig till ditt hem. När dina vänner kommer på besök hos dig, kommer de säkert att fråga hur du lyckats att bli bekant men en sådan förtjusande ukrainsk fru.

Tidigare artiklar | Nästa artiklar